Sisältömarkkinoinnin ABC: Jatkuva sisällöntuotanto

Sisältöjä tulisi tuottaa ja julkaista paitsi sopivassa syklissä, myös jollain tavalla selkeinä kokonaisuuksina. Miten tässä onnistutaan?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Sisällöntuotanto on tuskallinen prosessi, tuohon ajatukseen tulee palattua useasti hieman eri näkökulmien kautta. Tärkeänä elementtinä sisältömarkkinoinnissa on jatkuva sisällöntuotanto. Sisältöjä tulisi tuottaa ja julkaista paitsi sopivassa syklissä, myös jollain tavalla selkeinä kokonaisuuksina.  

Yhden sisällön tuottaminen voi olla kuitenkin älyttömän työn takana, oli se sitten blogi, video tai podcastjakso. Kun tämä sisältö on sitten saatu purkkiin, on fiilis usein mahtava. Se on siinä – valmista kauraa, nyt voidaan hetki hengähtää. Tämä korostuu varsinkin silloin, kun sisältöjen tuottaminen ei ole itselle sitä mieluisinta puuhaa. Edellä kuvatun esimerkin myötä sisällöntuotanto saattaa jäädä helposti “yhden illan tanssiksi” eikä systemaattisen jatkuvaa tuotantoa saada aikaan.  

Systemaattisen julkaisun esteenä ovat usein myös muiden työtehtävien aiheuttama kiire. Asiantuntijatyössä on ymmärrettävää, että aika on kortilla jo pelkästään asiakastöiden hoitamisessa. Tämän lisäksi pitäisi vielä löytää aikaa tuottaa sisältöä. Toki joissain tapauksissa blogin, tai videosisällön tuottaminen asiakastyön ohessa saattaa olla antoisaa ja terapeuttista puuhaa. Lisäksi, onhan oman asiantuntijuuden jakaminen suurelle osalle asiantuntijoista tärkeä ja mieluisa palanen työtä.  

Kiireen ja sisällöntuotannon tuskan lisäksi organisaatiolle saatetaan asettaa liian kovat tavoitteet sisältöjen tuottamiseen ja julkaisemiseen. Pahimmassa tapauksessa tavoitteet kaatuvat yksittäisen henkilön, tai tiimin harteille. Ajatuksissa saattaa olla kunnianhimoinen tavoite julkaista sisältöjä vähintään päivittäin. Tämän ajatuksen myötä saatetaan unohtaa itse sisältöjen tarkoitus, jonka myötä päämäräksi sisältömarkkinoinnille muotoutuu enemmänkin “saada jotain tuutista ulos” kuin se, että sisältö ajaa jollain tavalla alkuperäisiä liiketoimintaan sidottuja tavoitteita. Toisaalta, yhden sisällön puolipakotetun julkaisun kautta saadaan rimakauhu ylitettyä ja tämä  auttaa pääsemään prosessissa eteenpäin. 

Miten voidaan päästä systemaattiseen sisältömarkkinointiin siten, ettei systemaattisuus tapa luovuutta, tai aiheuta älytöntä määrää stressiä? 

Miten saadaan pidettyä sisältöjen liiketoiminnallinen tarkoitus mukana, unohtamatta asiantuntijoiden ääntä? 

  1. Panosta sisältöjen tuottamisen ja jakelun lisäksi suunnittelutyöhön. Rakenna selkeä liiketoimintaa tukeva tarkoitus sisältösarjalle 
  2. Budjetoi aika realistisesti ja aloita kevyesti. Tunnustele organisaatiolle sopivinta mallia, ja vertaile eri vaihtoehtoja. Kysy asiantuntijoilta, mitä haasteita he sisällöntuotannossa näkevät, ja millaista apua he tarvitsevat.  
  3. Tee asiantuntijalle sisällöntuotanto mahdollisimman helpoksi työkalujen avulla.  
  4. Kirjoita ylös mahdollisia aiheita aina, kun niitä nousee esiin keskusteluissa. Näin ollen aiheita ei tarvitse keksiä aina kirjoitusprosessin alkaessa, vaan niitä on valmiina pankissa.  

Mikäli sisältömarkkinointi on näin haastavaa ja työlästä, miksi sitä ylipäätään tulisi tehdä? Katso videosisältö aiheesta täältä.

Jatka lukemista:

Yhteys

Keltasafiirinpolku 1 B 40,
01700 Vantaa

samuel.latvanen@asiantuntijamedia.fi
+358 50 5455 299

Jatka lukemista:
Keskustellaan lisää tapaamisessa

Varaa maksuton 30 minuutin tapaaminen ja saat konkreettisen näkemyksen miten asiantuntijabrändiä rakennetaan someen.